nazaj na vse zgodbe

Sensodyne® – Kampanja, ki je povečala interakcijo na Facebooku za 318 %

Naročnik je želel “brand” oz. “life impact” kampanjo. Ciljna skupina so bili ljudje, ki so že imeli težavo z občutljivostjo zob in vedo, da nekatera hrana ali pijača sproži neprijeten občutek oz. skelenje zob. Kot rešitev njihovim težavam pa se je izkazala prav zobna pasta Sensodyne®.

mali-trenutek-razvade-1

Naročnik o projektu

Ana Mrgole

Sensodyne

S podjetjem POINT OUT smo začeli sodelovati pri vodenju Sensodyne® Facebook strani v Sloveniji in na Hrvaškem. Kasneje smo naše sodelovanje še nadgradili in razširili na področje izvedbe online in offline marketinških kampanj, pri čemer se ekipa POINT OUT-a vedno znova dokazuje s svojim profesionalnim odnosom, inovativnimi rešitvami in proaktivnostjo. Cenimo njihovo hitro odzivnost, prilagodljivost ter izvedbo projektov na izjemno visokem novoju.

Potek projekta

1

Idejna zasnova

V kampanjo smo želeli vključiti obstoječe uporabnike Sensodyne®. Zato je bilo naše izhodišče, da jih želimo uporabiti kot ambasadorje znamke. S komunikacijskim sporočilom “Deli svoj mali trenutek razvade” smo jih pozvali, da delijo svoje trenutke uživanja v kulinaričnih razvadah, brez da bi jih pri tem motila občutljivost zob.

2

Aplikacija

Središče kampanje je bila Facebook aplikacija, v katero so uporabniki vnesli “svoj mali trenutek razvade” oz. fotogorafijo trenutka, ko so brez skrbi uživali v hrani ali pijači.

mali-trenutek-razvade-2

3

Komunikacija

Komunikacija je potekala izključno preko digitalnih kanalov. Največji poudarek je bila YouTube videih in oglaševanju na Facebooku. Uporabljeni so bili tudi preroll oglasi na večjih spletnih portalih, kot tudi oglasni prevzemi spletnih portalov, predvsem z namenom brandinga.

4

Nagradna igra

Sodelovanje v aplikaciji je bilo podprto z nagradno igro. Na podlagi zbiranja glasov ali po koncu nagradne igre na podlagi žreba, so udeleženci lahko osvojili produkte Sensodyne. Glavna nagrada je bilo vrhunsko kulinarično razvajanje na dvorcu Zemono.

mali-trenutek-razvade-4

#izpostavljamo

318 %

POVEČANJE INTERAKCIJE

#izpostavljamo

V času trajanja kampanje se je interakcija na Facebook strani povečala za 318 % in tudi po končani kampanji ostala na zelo visoki ravni.

5

Rezultati

V aplikacijo je vstopilo več kot 20.000 unikatnih obiskovalcev, ogledanih je bilo več kot 90.000 strani. V tem času se je število novih sledilcev na Facebook strani povečalo za 60,39 %, interakcija pa se je povečala za 318 %. Najbolj pomembno pa je, da je interakcija tudi po končani kampanji ostala na zelo viski ravni.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.