nazaj na vse zgodbe

Subrina Professional – promocijski video kolekcije “Roses are Red.” presegel pričakovanja

Postavljeni smo bili pred izziv, kako novo kolekcijo in njen koncept prenesti v promocijski video — vse od kreativne zasnove do izvedbe — ter pri tem nagovoriti ustrezne ciljne skupine.

 

Želje naročnika

 

Naročnik, podjetje ILIRIJA, se je na nas obrnil z željo kreativne zasnove in izdelave promocijskega videa za blagovno znamko Subrino Professional in njene nove kolekcije poimenovane “Roses are Red.” Video bi se uporabljal za namene predstavitve kolekcije frizerskim studiem in ob promocijskih dogodkih.

Njihova kolekcija je bila zasnovana na modni napovedi za leto 2019, ki je narekovala žive barve in glavno barvo – rdečo. Naročnik je prevzel umetniško direktivo in zastavil stiliranje seta, ozadja oblačil, ličenja in oblačil – vse naj bi odražalo drznost, odločnost in izstopanje.

Predstaviti so želeli 8 barv za lase in ženske prikazati kot raznolike v osebnostih, čustvih in razpoloženju, kar ženske velikokrat izrazijo tudi z različno barvo las.

Potek projekta

1

Idejna zasnova in izdelava scenarija

Naš razmislek prikaza kolekcije in raznolikosti žensk je šel v smeri prepleta barvnih odtenkov s čustvi žensk in rožami, ki vsaka zase izražajo unikatno lastnost. Navezavo z rožami namreč v sebi nosi že sam naslov kolekcije, ki izhaja iz poezije “Roses are red, violet are blue …

Tako smo rdečo barvo las ponazorili s čustvom strasti, ki ga je odigralo dekle v videu, in vrtnico, medtem, ko smo vijolično barvo las ponazorili z misticizmom in vijolico itd.

Drnost, modernost in odločnost modnega leta 2019 pa smo vključili v stil kadriranja in post-produkcije.

promocijski video Subrina Professional

Za pripravo na snemanje videa smo izdelali natančen scenarij, ki je vključeval:

Uvodni del s hitrim prepletom kadrov med modeli, čustvi in rožami.

Glavni del, ki je predstavil 8 različnih barvnih odtenkov v povezavi s čustvi, rožami in besedilom, ki se bo izpisalo v videu.

Zaključek, kjer smo skupaj prikazali več barvnih odtenkov z namenom, da smo poudarili njihovo raznolikost in unikatnost. Hkrati smo na tem mestu oblikovali tudi pozivno sporočilo, saj smo gledalce videa želeli spodbuditi k razmišljanju, s katerimi barvnimi odtenki se najbolj poistovetijo oni sami, ali pa njihove stranke, ko jim bodo svetovali glede barve las.

2

Video produkcija

Natančna zasnova videa omogočila, da smo na dan snemanja prišli pripravljeni in da je vse lahko potekalo po zastavljenem scenariju.

Pred vsakim kadrom smo modelu opisali scenarij in namen videa in mu razložili, kaj je njegova specifična osebnost, ki jo želimo prikazati, ter svetovali, kako se lažje vživeti v vlogo. Poleg tega smo dekleta z jasnimi napotki vodili čez proces pred kamero, da smo dobili želene kadre.

3

Post produkcija

Montiranje oz. post-produkcija videa je vključevala sledeče faze:

Izbor kadrov in posnetkov, povezovanje kadrov v smiselno celoto, dodajanje prehodov in besedil po scenariju, izbor glasbe in njeno tonsko uskladitev s kadri, zbiranje povratnih informacij s strani interne ekipe in naročnika za namen zaključnih popravkov ter uskladitve in barvno korekcijo.

promocijski video stil

Rezultat

4

Povedano s tremi besedami – zelo zadovoljen naročnik!

Kot nam je v okviru povratne informacije sporočil naročnik, smo s kreativno zasnovo videa in izvedbo projekta presegli vsa njihova pričakovanja. Naročnik je tako dobil izdelek, s katerim ponosno predstavlja kolekcijo 2019 frizerskim studiem in ob izvedbi promocijskih dogodkov.

Poleg tega so koncept, ki smo jim ga zastavili v videu, prenesli tudi v splošna komunikacijska sporočila.

 

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.