nazaj na vse zgodbe

Glamping Lake Bloke z novo uporabniku prijazno spletno stranjo

Naročnik je želel prenoviti spletno stran — oblikovno in tekstovno — z namenom povečanja števila obiska in rezervacij nastanitev.

Nova spletna stran za narocnika

Izziv naročnika

 

Naročnik Hija d.o.o. je prišel do nas z namenom, da jim prenovimo obstoječo spletno stran za turistično destinacijo oz. nastanitev Glamping Lake Bloke, s katero bi potencialne obiskovalce pritegnili že na prvi točki dotika. Z željo po večji izpostavljenosti in zasedenosti, so želeli spletno stran tako v slovenski kot angleški različici. Prenova naj bi zajemala tako nov dizajn in funkcionalnost spletne strani, kakor tudi sveže in učinkovite spremne tekste.

Potek projekta

1

Analiza in pregled materialov

Prvi korak našega projekta je bilo spoznavanje Glamping Lake Bloke in njihovih storitev, kar velja za izhodišče strukturiranja spletne strani. Naslednji korak je bila analiza trga. S tem smo dobili pregled nad konkurenčnimi spletnimi stranmi. Slabosti in prednosti teh smo upoštevali pri prenovi spletne strani za Glamping Lake Bloke.

2

Izbira teme in priprava wireframov

Novo spletno stran smo izdelali na spletni platformi Wix, ki nam omogoča izdelavo spletnih strani. Upoštevajoč naročnikove želje smo izbrali najprimernejšo temo in se nato lotili izdelave žičnega modela oz. wireframa, ki predstavlja načrt spletnega mesta. Osredotočili smo se na odličnost uporabniške izkušnje in dobro premislili uporabnikovo pot po spletni strani.

3

Realizacija načrta

Glamping Lake Bloke se nahaja zraven Bloške planote, ki velja za čudovito lokacijo, ki jo obdaja narava, odlikuje pa jo domačnost, prvinskost in mir. Slednje smo izbrali za glavno rdečo nit in jo z izgledom spletne strani želeli še posebej izpostaviti. Za vodilno barvo smo zato izbrali rjavo, saj simbolizira zemljo in naravo, nianse pa prav tako prilagodili ključni rdeči niti.

Nova spletna stran za narocnika s turisticno lokacijo

4

Pika na i s fotografijami in besedilom

Ko smo imeli postavljeno spletno stran in njen dizajn, smo vključili še fotografije ter optimizirali njihovo velikost in spisali tekst, ki bo čimbolj učinkovit pri odločanju uporabnikov za obisk in ki bo uporabnike dobro vodil po spletni strani.

5

Optimiziranje spletne strani

Zadnji korak pri izdelavi splete strani je prilagoditev mobilne verzije. Dandanes je uporaba mobilnih naprav v porastu, zato je pomembno, da prilagodimo spletno stran za vse vrste naprav.

6

Rezultat

S prenovo smo dosegli uporabniku smiselnejšo razporeditev vsebin, prijaznejšo spletno stran, po kateri uporabnik hitreje pride do želenih informacij, in točko dotika, ki odraža turistično lokacijo v njeni najboljši luči.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.