nazaj na vse zgodbe

Nova spletna stran MebloJogi — za izkušnjo lahkotnega spanja kar preko zaslona

mebloJOGI INT, d.o.o., vodilno slovensko podjetje na področju izdelave izdelkov za počitek in spanje, že več kot 60 let predstavlja sinonim za dober spanec, ga preučuje in ustvarja inovativna ležišča po meri ljudi. Ravno njihov termin “jogi” je tekom razvijanja znamke v širši javnosti postal generično ime za vzmetnico oz. ležišče.

Partner mebloJOGI INT, d.o.o., je želel svojo staro predstavitveno, informativno spletno stran preurediti v napredno spletno trgovino z namenom razvoja spletnega prodajnega kanala, s katerim bi vizualno in komunikacijsko osvežili svoj spletni nastop, kupcem pa tudi preko spleta ponudili klasično prodajno izkušnjo s sodobnejšim pristopom.

Izziv

Partner je iskal rešitev nove spletne trgovine, ki bo vizualno in komunikacijsko presegla konkurente iz industrije, navdušila uporabnika in se bo zgledovala po najsodobnejših trendih in praksah spletnega razvoja. Njihove storitve klasične prodaje, predvsem pomoč kupcu pri izbiri, vrhunsko svetovanje na področju spanja in prijetno nakupno izkušnjo so želeli prenesti tudi na splet, kjer bo kupec v udobju svojega doma ali na poti popeljan v lahkoto, zračnost in svežino dobrega spanca.

Potek projekta

Oblikovni koncept

Da bi stran oblikovno izstopala, smo v prvi fazi že pred srečanjem s partnerji pripravili “look and feel” oz. oblikovni koncept spletne strani, ki uporabniku pričara izkušnjo lahkotnosti, zračnosti, svežine, jasnosti — vseh kvalitet dobrega spanca. Z drugimi besedami, stran je zamišljena kot virtualna spletna spalnica, v kateri se lahko uporabnik udobno namesti za čas svojega nakupa, pametni potek informacij pa mu odgovori na vse, kar ga zanima.

Optimiziranje nakupne poti

Eden izmed ključnih ciljev spletne strani je bila udobna in enostavna nakupna pot, preko katere uporabnik najde zase najustreznejšo izbiro. Pametna razporeditev besedil uporabniku omogoča, da produkte bolje spozna tudi s klikom na posamezne interaktivne dele (npr. na material, ali posamezne plasti vzmetnice). Nakupno izbiro pa smo še olajšali z vzpostavitvijo čarovnika, s pomočjo katerega uporabnik skozi vodena vprašanja izbere, kakšna vzmetnica je zanj najbolj ustrezna.

Stran odlikujejo kakovostna gradiva, ki niso pomembna le za pravo izbiro vzmetnice, ampak izobražujejo tudi na splošno o tem, kako doseči boljšo kakovost spanca. Namesto, da bi jih umestili le v “blog sekcijo”, so v skrčeni obliki umeščena po celotni strani. Posebej velja izpostaviti tudi vodiče, tako v pisni kot v video obliki, ki uporabniku pomagajo pri izbiri ležišča ali vzglavnika glede na njegove specifike (spanje na boku, trša/mehkejša podlaga, nagnjenost k potenju, itd.). Te vsebine nadomestijo prodajalca v fizični trgovini, ki je ključen pri izbiri vzmetnice oz. vzglavnika, saj gre za relativno velik nakup, ki ga uporabnik opravi le enkrat na nekaj let.

Na stran smo dodali tudi možnost spletnega klepeta, s katerim smo se približali mlajši generaciji in številu starejših, ki to možnost vse več uporabljajo.

Stran odlikuje tudi zaledni unikaten, ročno izdelan sistem akcij, popustov in daril, ki je povsem prilagojen za marketinške potrebe podjetja mebloJOGI. Ta sistem jim omogoča, da svojo ponudbo ohranjajo atraktivno in cenovno dostopno na tržišču, ki je relativno zasičen s konkurenčno ponudbo.

Atomski dizajn

Izdelava spletne strani ni posebna le s funkcionalnega in oblikovnega vidika, temveč tudi produkcijskega. Sodelovanje s SPECTO nam je omogočilo interdisciplinaren pristop in združitev dveh svetov — marketinškega in programerskega.

Na podlagi pripravljenih materialov je nastala spletna stran, povsem prilagojena za mebloJOGI, narejena po metodi “atomic design”, kjer se vsak element strani razdeli na najmanjše možne dele. To je omogočilo, da je mebloJOGI spletna stran zdaj povsem telirana izhodiščnim pričakovanjem in poslovnim procesom, ter hkrati omogoča enostavno izkušnjo urejanja strani. Vzpostavlja udoben in lahek nakupni proces, saj uporabnik prejme informacije na pravem mestu in v pravem trenutku, interaktivnost pa mu omogoči, da začuti produkte in materiale ter se tako suvereno odloči za zanj popolno ležišče, oz. sorodne produkte, povezane z dobrim spancem.

 

Ogled spletne strani >

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.