nazaj na vse zgodbe

Povečanje dnevnega števila prenosov aplikacije mBills za 956 %

Predstavljeni smo bili pred izziv, kako predstaviti novost na trgu in doseči nove prenose aplikacije. Naročnik je imel možnost organizirati organizirati nagradno igro, kjer zmagovalec osvoji družinski izlet v Disneyland Pariz.

influencer marketing kampanja

Izziv naročnika

 

Naročnik, podjetje mBills je v lanskem letu na trg vpeljal novost – poleg mobilne denarnice je začel ponujati še kartico mBills Mastercard. V sodelovanju s podjetjem Mastercard so imeli možnost organizirati nagradno igro, katere nagrada bi bil družinski izlet v Disneyland Pariz. Naročnik se je na nas obrnil z izzivom, kako pridobiti čim večje število sodelujočih v nagradni igri ter hkrati povečati število prenosov aplikacije mBills in ozavestiti uporabnike o novosti – mbills Mastercard kartici.

 

Potek projekta

1

Naš razmislek

Glede na to, da je šlo za novost, hkrati pa je bila nagrada usmerjena v specifično ciljno skupino – družine oz. starše – smo se kampanjo odločili zasnovati v sodelovanju z influencerko, mami blogerko Oopsi Urško.

Poleg njenega spletnega uspeha s portalom Oopsi.si, močno spletno skupnostjo, ki ji sledi in se vključuje v njene objave, je k izbiri najbolj botrovalo dejstvo, da je cela njena družina (tudi mož in dva sinčka) zelo navezana na Miki Miško. Svojo strast do Miki Miške je Urška konstantno komunicirala tudi na svojih kanalih, kar je pomenilo, da bo sodelovanje še toliko bolj pristno in naravno ter bo odlično dopolnjevalo komunikacijo glavne nagrade.

2

Zasnova nagradne igre

Komunikacijska kampanja v sodelovanju z influencerko Oopsi Urško je trajala natanko mesec dni (12.10.-12.11.2018).

Kampanja je imela dva ključna stebra:

Komunikacijo s pomočjo influencerke in oglaševanje na družbenih omrežjih.

influencer marketing oglaševanje

3

Izvedba nagradne igre

Nagradna igra je imela jedrno mesto na pristajalni strani: mBills Mastercard – nagradna igra, kjer so se sodelujoči prijavili v nagradno igro in izvedeli za vse podrobnosti. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri pa je utiral pot do želenih ciljev naročnika.

POGOJ ZA SODELOVANJE: Sodeluj v nagradni igri in odpelji svojo družino v Disneyland® Paris! Kako? Prenesi brezplačno aplikacijo mBills (iz Trgovine Play ali App Store), se registriraj in naroči kartico. Do 12.10. pa z njo opravi vsaj 5 nakupov. Po zaključku izžrebamo srečneža.

V POINT OUT-u smo pripravili oglase na družbenih omrežjih, Oopsi Urška pa je s pomočjo jasnega briefa pripravila vsebine preko svojih kanalov.

kampanja z influencerji

Pripravila je: Zapis na svojem blogu, Instagram objavo, Facebook objavo, serijo Instagram zgodb “mBills dan na IG story-ju”, kjer je hkrati odgovarjala na vsa vprašanja v zvezi z mBills in kartico mBills Mastercard s strani njenih sledilcev, pripravila je tudi prevzem oz. take-over Instagram profila mBills čez celoten vikend.

#izpostavljamo

956 %

PROCENT UPORABNIKOV

#izpostavljamo

V enem dnevu je aplikacijo preneslo kar 956 % več uporabnikov kot je sicer bilo povprečje prenosov na dan.

4

Rezultat

 

V času oglaševanja na družbenih omrežjih (mesec dni) so naši oglasi dosegli 750.000 ljudi in 6.500 ogledov pristajalne strani. Cena posameznega klika na oglas, ki je peljal na pristajalno stran je znašala 0,02€.

Ob objavi Oopsi bloga oz. dan po objavi si je v enem dnevu aplikacijo preneslo kar 956 % več uporabnikov kot je sicer povprečje prenosov na dan.

Postranski dosežek, ki sicer ni bil primarni cilj, pa je bil tudi v številu Instagram sledilcev profila mBills. Samo na dan, ko je Oopsi Urška prevzela mBills instagram profil, se je število sledilcev povečalo za več kot 200. Večja baza seveda služi kot dobro izhodišče za nadaljnje komuniciranje in nove kampanje.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.