nazaj na vse zgodbe

LanguageSitter z novo spletno stranjo, ki govori jezik uporabnika

Jezikovna agencija, ki je na trg postavila inovativno metodo poučevanja jezikov, je želela prenoviti stran, ki bi uporabnika na vsakem koraku opolnomočila, hkrati pa partnerju pomagala pri pridobitvi novih povpraševanj, tudi na mednarodnih trgih.

Izziv

LanguageSitter je do nas prišel z željo, da bi svojo staro spletno stran prenovil, tako z vidika funkcionalnosti kot komunikacijsko-oblikovne osvežitve.
Prenova spletnega mesta naj bi združevala vsebine tako za posameznike, ki iščejo sebi in svojim potrebam prilagojeno premium storitev, kot za podjetja, ki iščejo skupinske tečaje, prilagojene njihovi poslovni strategiji ter industriji, v kateri delajo.

Pristop, prilagojen uporabniku

Cilj spletne strani je, da uporabniku predstavi unikatno metodo poučevanja in mu pomaga pri izbiri pravega tečaja zanj.

Iz vidika funkcionalnosti je bil zato vzpostavljen čarovnik, ki posamezniku pomaga pri izbiri prilagojenega tečaja na podlagi trenutnega nivoja znanja in morebitnih ovir pri učenju jezika. Vsebina strani posameznega jezika je zastavljena tako, da uporabnik že v fazi raziskovanja o samih jezikih lahko izve veliko dejstev, ki so zanj zanimiva, hkrati pa pomagajo dvigniti SEO rezultat strani na izbranih ključnih besedah.

Oblikovni koncept

Oblikovanje spletne strani sledi konceptu, da je stranka LanguageSitterja na vsakem koraku slišana. Vizualno se to odraža v tankih krožnih linijah, ki ponazarjajo zvočno valovanje ter mnogovrstnost in kompleksnost pristopa k jezikovnemu treningu. Poleg uvedbe grafičnega elementa linij je bila kot del celostne grafične podobe temno modri dodana komplementarna pastelno rumena barva. Ta strani dodaja mehkobo in prijaznost do uporabnika. Za celotno osvežitev podobe je bil preoblikovan tudi logotip, ki se z novo preobleko pridružuje prenovljeni in elegantnejši spletni strani LanguageSitter.

Interdisciplinarni pristop

Posebnost pri izdelavi spletne strani je bila še ta, da je šlo za sodelovanje med POINT OUT in Spletos, kar omogoča interdisciplinaren pristop in združitev dveh svetov — marketinškega in programerskega.

V POINT OUT smo prevzeli vodenje celotnega procesa izdelave, od oblikovanja žičnih okvirjev, vizualne prenove in prototipa strani, ter skrbeli za marketinški vidik, vse od vsebine, uporabniške izkušnje in funkcionalnosti.
Skozi celotni proces je bil v središču fokus, postavljen na že začrtani komunikacijski rdeči niti — 100 % posluh za želje uporabnika.

Spletos je prevzel produkcijo spletne strani na podlagi pripravljenih materialov in stran postavil povsem prilagojeno partnerju s pomočjo “atomic design” koncepta programiranja. To pomeni, da ima LanguageSitter danes stran, ki je povsem prilagojena njihovim potrebam, omogoča enostavno izkušnjo urejanja strani in ponuja številne rešitve, ki so povsem prilagojene njihovemu poslovnemu procesu in ciljem.

Ogled spletne strani >

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.