nazaj na vse zgodbe

Huliot: Kako smo digitalni sejem izkoristili za pridobitev kontaktov potencialnih distributerjev

Podjetje Huliot se vsako leto predstavi na sejmu ISH v Frankfurtu. Letos je bil sejem zaradi epidemije COVID-19 prestavljen na splet, podobno kot mnogi drugi dogodki.

Ali je mogoče tudi prek digitalnih kanalov pridobiti pozornost ciljne skupine in na razstavni prostor privabiti čim več obiskovalcev? Predstavljamo, kako smo s podjetjem Huliot digitalni sejem ISH izkoristili za pridobitev kontaktov potencialnih distributerjev.

Huliot na sejmu ISH Digital 2021

Izziv naročnika

Podjetje Huliot je proizvajalec naprednih cevnih rešitev in inovativnih plastičnih izdelkov, specializirano za cevne sisteme, ki zajemajo oskrbo z vodo, hišno in ulično kanalizacijo ter recikliranje odpadne vode.

Podjetje se je med 22. in 26. marcem predstavilo na sejmu ISH, ki je vodilni svetovni sejem na področju upravljanja z vodo in energijo v stavbah. Sejem običajno poteka v Nemčiji, tokrat pa je bil zaradi epidemije Covid-19, tako kot mnogi dogodki, prestavljen na splet.

Na sejmu ISH Digital je podjetje želelo na svoj digitalni razstavni prostor privabiti čim več obiskovalcev — predvsem potencialnih distributerjev. Njihov ključni cilj je bil tako pridobiti čim več kontaktov oz. prijav na sejem.

Potek projekta

1

Strategija

Kampanjo smo pričeli 10 dni pred pričetkom sejma — oglaševanje je tako potekalo med 12. in 26. marcem. Ker je sejem potekal digitalno, smo lahko ciljno skupino razširili iz nemških veletrgovcev z inštalaterskim gradbenim programom tudi na druge države; poleg Nemčije smo vključili še Avstrijo, Poljsko in Slovenijo. 

Postavljena je bila pristajalna stran s predstavitvijo podjetja in kontaktnim obrazcem, na katero smo usmerjali ciljno skupino iz oglasov. Podjetje je želelo v komunikaciji fokus posvetiti predstavitvi linije izdelkov nizkošumnih cevi Ultra Silent™. Zgolj to pa za pridobitev pozornosti ciljne skupine ne bi bilo dovolj, saj se je na sejmu ISH Digital predstavilo tudi ogromno konkurentov.

Kako torej izstopati in privabiti ciljno skupino na naš razstavni prostor? Z brezplačnimi vstopnicami za sejem.

2

Vsebina

Fokus komunikacije v kampanji smo tako namenili brezplačnim vstopnicam za sejem, ki so jih obiskovalci prejeli v zameno za oddan kontakt na pristajalni strani. Na tak način smo prejeli kontakte potencialnih distributerjev, ki jih je podjetje potem povabilo na razstavni prostor v okviru sejma oz. na sestanek. Brezplačna vstopnica za sejem je služila kot magnet, ki je pritegnil pozornost občinstva in dosegel konverzijo.

Na sejmih ljudje pogosto sprašujejo za pot do željene stojnice. Tokrat je seveda sejem potekal digitalno, vseeno pa smo na vizualni komunikaciji za vzpostavitev povezave s fizičnim sejmom uporabili besedno igro “Take a virtual left turn”. Vizualnemu prikazu smo dodali cev, ki služi dvema namenoma: prikazuje izdelek podjetja in hkrati dopolnjuje besedilo, saj spominja na smerokaz.

LinkedIn oglas za nastop na sejmu ISH Digital

LinkedIn oglas za nastop na sejmu ISH Digital

3

Rast

Ker je bila kampanja usmerjena v B2B javnost, smo izbrali kombinacijo oglaševanja na platformah LinkedIn in Google.

Poleg oglasov, ki so uporabnike usmerjali na spletno stran, smo na LinkedInu uporabili tudi oglase z vključenim kontaktnim obrazcem — tako smo olajšali proces uporabnikom, ki so želeli izpolniti kontaktni obrazec, saj jim za to ni bilo treba obiskati spletne strani. Izpolnili so ga lahko kar prek platforme, v sklopu oglasa. Kombinacijo oglaševalskih taktik smo dopolnili tudi z LinkedIn InMail in Conversation oglasi — gre za targetirane personalizirane oglase, ki se uporabniku prikažejo v njegovem “inboxu”.

LinkedIn Inmail oglas

LinkedIn Inmail oglas

V okviru Google Ads oglaševanja smo uporabili iskalni marketing (Google Search) in tako ujeli del ciljne skupine, ki je raziskovala ključne besede, povezane s sejmom in področjem delovanja podjetja. Temu smo dodali še prikazni marketing — oglaševanje prek bannerjev (Google Display in Discovery oglasi), s katerimi smo dopolnili oglaševalski lijak.

Rezultati

S kampanjo smo uspeli pridobiti 73 potencialnih novih poslovnih kontaktov, ki so pristali na sestanek s podjetjem Huliot na sejmu in na nadaljnjo poslovno komunikacijo v obliki prejemanja katalogov, obveščanja o novostih, ipd.

Kontakti, ki smo jih pridobili s pomočjo LinkedIn omrežja, so bili izjemno prečiščeni in kakovostni. Obiskovalci sejma so namreč relevantni strokovnjaki iz industrije, dodatno pa smo jih prečistili z natančnim targetiranjem, ki ga omogoča LinkedIn. Osredotočili smo se na tri panoge, ključne za podjetje Huliot in na položaje znotraj podjetij, ki so najbolj relevantni za sklepanje poslovnih sodelovanj.

Google Search, Display in Discovery omrežja so nam po drugi strani omogočila, da smo dosegli visoko stopnjo vidnosti pri širši skupini vseh obiskovalcev sejma, oz. tistih, ki jih sejem zanima. Ker je sejem zanimiv predvsem za B2B javnost in združuje večino panog, s katerimi naročnik lahko sodeluje, smo se osredotočili na obisk pristajalne strani, na kateri je bilo na atraktiven način predstavljeno podjetje in njegovi proizvodi. S tem smo digitalno poustvarili občutek sprehoda mimo stojnice na sejmu. Takšnih ogledov strani, oz. “sprehodov”, je bilo prek 16.000. Na ta način smo naročniku pomagali utrditi njegovo blagovno znamko pri relevantnih občinstvih na ključnih trgih.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.