nazaj na vse zgodbe

EKWB Cooling EXPO: Kampanja, ki je prinesla 739,84 % rast dohodka v primerjavi s predhodnim letom

Kaj storimo, ko so zaradi epidemije COVID-19 odpovedani vsi dogodki, ki so za podjetje ključnega strateškega pomena? Ustvarimo spletni dogodek, ki preseže pričakovanja in generira izjemne rezultate!

EK Cooling EXPO

Izziv naročnika

Naš dolgoletni naročnik EKWB se je ob odpovedi za podjetje najpomembnejšega dogodka Computex 2020, na katerega se sicer podjetje pripravlja 6 mesecev, znašel pred veliko oviro. Zato smo razvili koncept prvega spletnega dogodka EK, ki je nadomestil udeležbo na fizičnem dogodku.

S spletnim dogodkom EKWB Cooling EXPO smo “sejmu” dodali močno prodajno komponento in ustvarili neverjetno rast glede na leto 2019. Če te zanima, o kolikšni rasti govorimo, beri dalje.

Potek projekta

1

Strategija

EKWB je inovativno tehnološko podjetje, ki proizvaja vodne sisteme za hlajenje računalnikov in računalniških komponent. Podjetje se redno udeležuje dveh ključnih tehnoloških dogodkov, na katerih predstavi svoje nove produkte in inovacije s področja vodnega hlajenja.

S pojavom epidemije COVID-19 v letu 2020 se je organizacija dogodkov močno spremenila. Podjetje je tako v marcu prejelo obvestilo, da je Computex prestavljen na september, kasneje pa je bil tudi odpovedan. A na srečo je kasneje organiziran spletni dogodek več kot učinkovito zamenjal udeležbo na dejanskem dogodku.

Cilji naše kampanje so bili razvoj in izpeljava koncepta prvega spletnega dogodka podjetja EKWB, ki bo učinkovito zamenjal nastop na sejmu Computex; predstavitev novih produktov in inovacij; dvig zavedanja o znamkah EK, EK Fluid Gaming in EK Fluid Works ter ponudbi rešitev in povečanje prodaje s pomočjo spletnega dogodka.

2

Vsebina

Spletni dogodek je bil izveden v terminu, ko je bil prvotno načrtovan sejem Computex — med 2. in 6. junijem 2020.

Zasnova je vključevala uvodni keynote, v katerem so nastopili vodje poslovnih enot z ustanoviteljem podjetja na čelu. Sledila je serija manjših dogodkov in javljanj v živo ter virtualni 360 showroom, s pomočjo katerih je lahko podjetje kljub odpovedi sejma predstavilo svoje nove produkte in inovacije.

Spletni dogodek EK Cooling EXPO smo tako izkoristili tudi za promocijo nove linije Kinetic in k nakupu in/ali zamenjavi obstoječe rešitve želeli privabiti tako nove kot obstoječe kupce.

Oglasi za spletni dogodek EK Cooling EXPO

Oglasi za spletni dogodek EK Cooling EXPO.

3

Rast

Kampanja za promocijo nove linije Kinetic je bila razdeljena v tri oglaševalske faze — lansiranje predstavitvenega videa, komuniciranje prednosti izdelkov in remarketing.

Computexa se v glavnem udeležijo ljudje, ki računalniško industrijo že dobro poznajo, spletni dogodek pa nam je omogočil, da smo lahko nagovorili tudi slabše dostopne trge gamerjev, profesionalnih uporabnikov in predvsem vse tiste, ki sicer še ne poznajo prednosti tehnologije vodnega hlajenja.

Prodajni oglasi za kolekcijo Kinetic

Prodajni oglasi za promocijo nove linije izdelkov Kinetic.

Rezultati

Spletni dogodek je bil tako uspešen, da je podoben koncept zamenjal tudi udeležbo na sejmu CES v januarju 2021, ki pa je zaradi epidemije prav tako potekal v spremenjenem formatu. Druga edicija spletnega dogodka EK EXPO je bila tako izvedena med 12. in 14. januarjem 2021.

Dogodku, ki je primarno namenjen dvigu zavedanja ter druženju s (potencialnimi) partnerji, influencerji in mediji, smo z EXPOm dodali tudi močnejšo prodajno komponento.

Samo s prodajno kampanjo za linijo izdelkov Kinetic smo ustvarili ROAS 23,81. Celotni prihodki v času dogodka so glede na leto 2019 zrastli za 739,84 %. Skupno število transakcij je poskočilo za 668,62 %, povprečen znesek nakupa pa je zrasel za skoraj 10 %.

Pri tem smo za 100 % povečali tudi CTR in pri tem ohranili visok ROAS, in sicer 20,77.

Spletni dogodek je sicer močno presegel tudi pričakovanja z vidika dviga zavedanja o znamki — za primerjavo, ogledi keynota so za več kot 5x presegli oglede konkurenta Thermaltake (podjetje, ki prihodke šteje v milijardah). S pomočjo spletnega dogodka EX Cooling EXPO je podjetje tako stopilo v čevlje največjih tehnoloških velikanov.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.