nazaj na vse zgodbe

87 % rast prodaje s kampanjo Nazaj v šolo

Snugi je blagovna znamka, najbolj prepoznana po ročno izdelanih otroških copatih, ki skrbijo za zdrav razvoj otroškega stopala

Naročnik o projektu

Anže Lasič

Snugi

POINT OUT presega okvirje klasičnega sodelovanja med agencijo in podjetjem. Od začetka sodelovanja nam nudijo podporo tako pri poslovnih odločitvah kot tudi pri zasnovi in izpeljavi konkretnih projektov. Delujejo proaktivno in znajo prisluhniti. V zadnjem letu smo zato z njihovo pomočjo dosegli zastavljene cilje in zrasli kot podjetje. S svojo profesionalnostjo in znanjem resnično kažejo kvaliteto, ki se odraža tudi pri naših rezultatih.

Izziv

 

Snugi je mlado, rastoče podjetje z inovativnimi izdelki. Izziv, s katerim smo se soočili, je bil izluščiti konkurenčne prednosti izdelkov in opredeliti ključno ciljno skupino, ki bo izdelke kupovala. Zasnovati smo morali strateške taktike, ki bodo ultimativno dvignile zavedanje o blagovni znamki ter povečale prodajo. Naš cilj pa je presegal zgolj marketinške okvirje, saj smo poleg eksternega komuniciranja želeli izpopolniti tudi način poslovanja podjetja.

 

Potek projekta

1

Strategija

V okviru oglaševalskega načrta smo določili ključne poslovne in komunikacijske mesečne fokuse. Iz uvidov v ciljne skupine in prednosti izdelkov, ki smo jih določili v okviru strategije, smo se odločili za taktiko testiranja različnih komunikacijskih sporočil in kreativ. Cilj je bil prepoznati in dolgoročno graditi na tistih, ki so se izkazali za prodajno najbolj uspešne.

V ozadju je medtem potekala izdelava dolgoročne strategije za nastop blagovne znamke doma in v tujini, slednje pa predvideva tudi prenovo spletne strani in splet drugih marketinških aktivnosti.

2

Vsebina

V prvi fazi smo zasnovali vsebine in teme, ki bi bile zanimive opredeljeni ciljni skupini. Plasirali smo jih v okviru oglasov, tedenskih newsletterow in blog vsebin s pomočjo vizualno privlačnih kreativ ter pravim komunikacijskim nagovorom. Vsebino blagovne znamke smo obogatili s pomočjo ambasadorjev (vplivnic), zvestih uporabnic izdelkov, ki so svoje izkušnje delile s skupnostjo.

3

Rezultati

Iz leta v leto smo zabeležili 54 % rast prodaje preko spleta in 46 % rast števila nakupov. Najbolj uspešna je bila kampanja Nazaj v šolo, kjer smo z vključitvijo vseh kanalov presegli vse rekorde prodaje — ustvarili smo namreč 87,38 % več prodaje v primerjavi z letom prej.

 

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.