nazaj na vse zgodbe

70 % poskok prodaje v spletni modni trgovini

Cherry Monday je spletna trgovina s pestro ponudbo italijanskih modnih oblačil za ženske.

Naročnik o projektu

Mira Kotlica

Cherry Monday

Sodelovanje z agencijo POINT OUT je bila za nas prava izbira! So profesionalni, učinkoviti, stremijo k uspehu in se dobro prilagajajo aktualnim trendom in spremembam. Skupaj smo ustvarili lep preskok v oglaševanju in spletni prodaji ter v nekaj mesecih dosegli zavidljive rezultate in uspešno digitalno zgodbo.

Izziv

 

Cherry Monday se je na nas obrnil na začetku svoje podjetniške zgodbe s šibkim poznavanjem zakonitosti spletne prodaje in z izzivom vzpostavljanja svoje spletne trgovine.

 

Naš razmislek

 

Večina spletnih prodajnih aktivnosti je usmerjena v hitre rezultate, ki temeljijo na taktikah s kratko življenjsko dobo. Zavedajoč se, da je za uspeh spletne trgovine potrebna premišljena strategija, smo zasnovali načrt, katerega cilj je bil dolgoročno povečanje spletne prodaje in rast blagovne znamke.

(Dolgoročen) potek projekta

 

V prvi fazi smo zastavili letno marketinško strategijo, ki je temeljila na poslovnih ciljih in potrebah ciljnih skupin. Sledilo je načrtovanje prodajnih kampanj in izdelava marketinških materialov s premišljeno vsebino. Zadnji korak pa je zajemal postavitev in upravljanje oglasov na vseh izbranih družbenih omrežjih.

Spletna prodaja je pod taktirko blagovne znamke najprej potekala preko Facebook trgovine. Z našo strateško usmeritvijo in pomočjo je bila ustanovljena spletna stran, namenjena prodaji, prodaja pa se je v 6 mesecih več kot podvojila. V strategijo spletne prodaje smo vključili dodatne platforme in medije — Google oglasi, SEO, SMS marketing — s katerimi smo okrepili točke dotika in povečali naš doseg blagovne znamke.

Rezultati

 

S premišljeno strategijo spletne prodaje, ki je vključevala prave komunikacijske kanale in taktike rasti — med drugim Facebook oglaševanje, Google oglaševanje, SMS marketing in email marketing — smo dosegli zavidljive rezultate: 70 % rast prodaje in 72 % rast števila transakcij. Prihodki, katere lahko v celoti atribuiramo marketinškim aktivnostim, pa so zrasli za 952,11 %.

Čas je, da stopite korak višje in se pridružite peščici v digitalnem vrhu. Izkoristite priložnost za brezplačni posvet o vaših digitalno marketinških aktivnostih.