7 nasvetov za uspešen video marketing [POINT OUT Weekly #13]

Če kdaj, je sedaj pravi čas, da se lotite video marketinga. Tukaj so triki, kako se izboljšati.

Bodite pozorni na naslov, saj je to prva vsebina, s katero bodo prišli v stik vaši uporabniki. Pomembno je, da je naslov kratek in udaren. Vedeti morate, kaj bo vašega gledalca pritegnilo, hkrati pa mora naslov podati informacije o vsebini. Naslovi pa so pomembni tudi zaradi SEA – v naslov vključite ključne besede, po katerih se želite uvrščati na Googlu.

Posvetite pozornost vsebini. Ta mora gledalcu podajati čim več uporabnih informacij. Ne posvečajte se neposredni prodaji, temveč se primarno posvetite dodani vrednosti, ki jo nudite svojemu uporabniku. Dolžina videa je manj pomembna kot sama vsebina – naj forma sledi vsebini.

Najpomembnejše so prve sekunde videa. Že na začetku komunicirajte temo, o kateri boste govorili, da pritegnete pozornost uporabnika. Ker je prvi vtis zelo pomemben, morajo biti prve sekunde zelo premišljene, zelo pomemben pa je tudi thumbnail, ki bo spodbudil zanimanje uporabnika.

85 % videov na Facebooku se gleda v tišini. Vaša video vsebina naj bo pripravljena tudi za predvajanje brez zvoka. Če vaš video temelji na govoru, vključite podnapise, da lahko uporabniki vsebino gledajo v vseh okoliščinah. Pa naj gre za video objave ali pa predstavitveni video znamke.

Ne pozabite vedno vključiti poziva na akcijo (CTA – call to action). To lahko naredite med samo vsebino ali pa na koncu (na primer vabilo k deljenju videa, k ogledu ostalih vsebin in podobno).

V vsebino vključite tudi same gledalce in jih osebno nagovarjajte. Povabite jih, naj postavijo vprašanja, saj boste tako lahko dodatno izvedeli, kakšne vsebine jih zanimajo in jim pomagali.

Povezujte se z drugimi. Gostje lahko ponudijo dodatno vsebino, po drugi strani pa si tako povečate tudi doseg, saj si vašo vsebino ogledajo tudi oboževalci druge strani.

V trinajsti oddaji POINT OUT Weekly si lahko ogledate 7 trikov za izboljšanje vašega video marketinga.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V oddaji boste med drugim slišali o:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!