Klemen Selakovič o dizajnu, uporabniški izkušnji in digitalni prihodnosti [POINT OUT Weekly #4]

Vsako podjetje se pri ustvarjanju svojih produktov sreča z mislijo na uporabniško izkušnjo, saj nas zanima uporabnik — kaj potrebuje, kaj misli in kako se vede.

Potreba po načrtovanju uporabniške izkušnje se je pojavila, ker naš svet postaja vse bolj kompleksen. Tako lahko uporabniku zagotovimo čim enostavnejšo in učinkovitejšo uporabo izdelka oziroma storitve. Zadovoljstvo in zaupanje uporabnika pa podjetju prineseta boljše rezultate.

UX designer oziroma oblikovalec uporabniške izkušnje je nekdo, ki uporabnika postavi v središče in se ukvarja z interakcijami med uporabnikom in napravo/izdelkom/storitvijo/spletno stratjo itd. Srečali se boste tudi z izrazom UI designer, ki pa predstavlja oblikovalca uporabniških vmesnikov.

Veliko oblikovalcev se odločit pokrivati oba vidika, saj imajo tako v svojih rokah celotno uporabniško izkušnjo. Pomembnosti tega se vse bolj začenjajo zavedati tudi podjetja.

Za oblikovanje uporabniške izkušnje pa ne potrebujete nujno strokovnjaka; odvisno je od tega, na kateri stopnji delovanja je vaše podjetje. Osnov se lahko naučite tudi sami s pomočjo strokovnih spletnih virov in knjig

Že danes ima uporabniška izkušnja velik pomen za podjetje. Sklepamo lahko, da bo v prihodnosti ta le še večji.

Vas zanima več?

V četrti oddaji POINT OUT Weekly smo govorili s strokovnjakom za UX & UI design, Klemnom Selakovičem. V videu delimo vse, kar morate vedeti za uspešno oblikovanje uporabniške izkušnje in delo z oblikovalcem.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V oddaji boste med drugim dobili odgovore na vprašanja:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!