Ne zamudi priložnosti za sofinanciranje digitalnih aktivnosti. Do 30.000 €!

Sofinanciranje digitalnih aktivnosti

Želiš v svoje poslovanje uvesti digitalni marketing ali pa ga nadgraditi? Vse to je sedaj lažje s pomočjo sofinanciranja digitalnih aktivnosti, ki ga za podjetja nudi Digitalno informacijsko središče Slovenia (DIH). 

Če še nisi slišal za digitalne vavčerje, je sedaj pravi čas, da o njih izveš kaj več. Do 31. oktobra imaš namreč možnost, da zaprosiš za sofinanciranje digitalnih aktivnosti tvojega podjetja.

Prejmeš lahko vavčerje v višini do kar 30.000 € letno, izkoristiš pa jih lahko tudi v POINT OUT-u. Mi smo pripravljeni na delo, ti pa samo povej svoje želje in cilje ter se prijavi na sofinanciranje.

Te zanima, kaj točno so digitalni vavčerji, komu so namenjeni in za katere aktivnosti lahko sofinanciranje digitalnih aktivnosti koristiš? Beri dalje! 

Komu je sofinanciranje digitalnih aktivnosti namenjeno? 

Gre za državno finančno spodbudo v obliki vavčerjev za mikro, mala in srednje velika podjetja. Namenjeni so sofinanciranju digitalnih aktivnosti, s čimer lahko slovenska podjetja povečajo svojo konkurenčnost, dodano vrednost in prihodke od prodaje. 

Razpis je pripravilo podjetje DIH Slovenia v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) in Ministrstvom za Gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Sofinanciranje z digitalnimi vavčerji

Razpisani so štirje vavčerji, in sicer na temo:

Vrednost posameznega vavčerja znaša do 60 %. Podjetje ima lahko hkrati v izvajanju do 3 vavčerje, pri čemer njihova skupna letna vrednost znaša največ 30.000 €

Pri katerih sofinanciranih digitalnih storitvah ti lahko pomaga POINT OUT?

Da ti olajšajo izbiro, so pri DIH Slovenia pripravili katalog kompetentnih izvajalcev, pri katerih lahko unovčiš digitalne vavčerje. 

Med njimi seveda najdeš tudi POINT OUT. Za nami je že kopica zadovoljnih naročnikov in več kot 150 izvedenih projektov, zato verjamemo, da lahko tudi tvojemu podjetju pomagamo priti v sam vrh digitalnih junakov. 

V katalog strokovnjakov smo vpisani kot izvajalci treh vavčerjev, in sicer za digitalno strategijo, digitalni marketing in dvig digitalnih kompetenc. Več o tem, katere aktivnosti zajema posamezni kupon, ti predstavljamo v nadaljevanju. 

Digitalni vavčerji

Vavčer za digitalno strategijo 

Ogromno podjetij se osredotoča le na izvajanje posameznih digitalnih aktivnostih brez pravega premisleka, kako se te aktivnosti povežejo v smiselno celoto. 

Ravno to je eden izmed največjih marketinških izzivov podjetij. Posamezne aktivnosti podjetju sicer lahko prinesejo kratkoročni uspeh, vendar dolgoročni uspeh brez ustrezne strategije ni mogoč. Da aktivnosti po izvedbi ne ostanejo brez pravega učinka, je najprej nujen razmislek o viziji, ciljih in potrebah podjetja. Tako lahko izstopimo iz okvira posameznih aktivnostih in na digitalni marketing pogledamo celovito in strateško

Ravno to omogoča vavčer za digitalno strategijo. Podjetja spodbuja, da se z digitalno marketinškimi aktivnosti in digitalizacijo pričnejo ukvarjati celostno. Za izdelavo digitalne strategije je preko razpisa mogoče pridobiti sofinancirane stroške do 60 % oziroma v višini do največ 10.000 €. Do konca leta 2023 lahko posamezno podjetje sofinanciranje digitalnih aktivnosti izkoristi samo enkrat

Da lahko izkoristiš vavčer, mora digitalna strategija slediti vnaprej predpisani strukturi strategije, za kar poskrbimo mi. Ključna področja, ki jih mora strategija zajemati, so: 

Vavčer za digitalni marketing

Vavčer za digitalni marketing ni namenjen sofinanciranju splošnih digitalnih aktivnosti, temveč je usmerjen v izdelavo novih spletnih strani, spletnih trgovin, mobilnih aplikacij in spletnih platform. 

V POINT OUT-u smo vam na voljo za: 

Vavčer za digitalni marketing

Za izdelavo spletnih strani lahko prejmete vavčer v vrednosti do 1.500 € in do 2.500 € za spletne trgovine ter rezervacijske platforme. Skupno se lahko posameznemu podjetju v sklopu vavčerja za digitalni marketing izplača največ 8.500 €, pri čemer lahko do konca leta 2023 sofinanciranje digitalnih aktivnosti izkoristi samo enkrat. Tudi pri pripravi spletnih strani in spletnih trgovin je za unovčenje vavčerja potrebno upoštevati smernice, ki jih je postavil DIH Slovenia

Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

V okviru vavčerja za dvig digitalnih kompetenc smo ti v POINT OUT-u na voljo za delavnice in usposabljanja, ki si jih lahko izbereš iz kataloga usposabljanja DIH Slovenia

Zaenkrat lahko v katalogu najdeš 5 usposabljanj: 

V naši ponudbi se znajdejo tudi delavnice na drugih področjih, zato nam sporoči, če na zgornjem seznamu nisi našel želene teme. 

Usposabljanja se mora po pravilih udeležiti vsaj 20 % zaposlenih oziroma vsaj 1 oseba, če je v ekipi 5 zaposlenih ali manj. Višina subvencije za vavčer znaša od 1.000 do 9.999,999 €. Do konca leta 2023 lahko posamezno podjetje iz vavčerja za dvig digitalnih kompetenc prejme največ 20.000 €, pri čemer lahko uporabi en vavčer na leto

Trajanje razpisa za sofinanciranje digitalnih aktivnosti in roki za oddajo vlog

Rok za oddajo razpisa

Razpis traja do konca leta 2023. Njegova vrednost je 8,5 milijonov € in bo enakomerno razdeljena med vseh 5 let trajanja razpisa — na leto gre torej za nekaj več kot 2 milijona €. 

Podjetje lahko tako sredstva koristi med leti 2019 in 2023, vendar so do sofinanciranja digitalnih aktivnosti upravičene tiste dejavnosti, ki bodo izvedene in plačane znotraj posameznega obdobja upravičenosti. Medtem, ko mora biti vloga za koriščenje vavčerja oddana pred izvedbo projekta, se sredstva izplačujejo po končani storitvi, ko so vse obveznosti izvajalcu že plačane. 

Podjetje lahko vlogo za koriščenje vavčerja odda kadarkoli tekom trajanja javnega poziva do 31. 3. 2023, a je treba upoštevati tudi roke za predložitev zahtevka za izplačilo sredstev. Če želite vavčerje izkoristiti v letošnjem letu, morate tako prijavo oddati najkasneje do 31. oktobra 2019

Da ti olajšamo pregled, smo zbrali vse roke za oddajo zahtevkov za izplačilo sredstev v določenem obdobju: 

Kako se prijavim?

Vso razpisno dokumentacijo je objavil Slovenski podjetniški sklad. Za olajšanje prijavnega procesa te V POINT OUT-u vabimo, da izkoristiš priložnost za posvet o sofinanciranju digitalnih aktivnosti v svojem podjetju. Pokliči nas ali izpolni kontaktni obrazec in z veseljem ti bomo priskočili na pomoč!