Q&A: targetiranje konkurentov, Facebook pixel, video produkcija in še mnogo več [POINT OUT Weekly #10]

V 10. oddaji POINT OUT Weekly odgovarjamo na vaša vprašanja, ki ste nam jih v navezavi na tematike preteklih oddaj postavili na Facebooku. V videu boste dobili odgovore na naslednja vprašanja:

Kaj je mišljeno pod “targetirajte fane vaših konkurentov”? Lahko dejansko prikazuješ oglase tistim, ki so všečkali določeno stran ali je druga varianta? (Vito Hrženjak)

Da, oglase na Facebooku je mogoče prikazovati le fanom določene strani, kar se običajno izkaže za precej učinkovito. Ne moremo pa targetirati sledilcev katerekoli strani – obstaja namreč omejitev, koliko sledilcev naj bi imela stran.

Zakaj uploadati video na Facebook in ne prilepiti YouTube linka? (Marjan Balaško)

Facebook in YouTube sta konkurenta. Tekmujeta za prevlado nad video vsebinami in za oba je to ključni tip vsebine, zato Facebook ne želi dajati YouTube linkom prednosti pred lastno vsebino. Na to kaže tudi Facebookov algoritem za prikaz vsebin znotraj news feeda; glede na tip vsebine je video poleg prenosov v živo na samem vrhu lestvice, YouTube link pa precej na dnu. Temu primerno je tudi način prikaza native videa in YouTube linka na Facebooku drugačen: video se predvaja samodejno, YouTube linku pa je namenjen le majhen prostor.

Katere osebe (t. i. influencerje) spremljati za nasvete na področju družbenih omrežij?

Imam dve domeni za dva trga in zaenkrat en Facebook pixel in en oglaševalski račun, delam pa v Business Managerju. Lahko bi naredila drug account in še en pixel za drugo domeno, čeprav se nagibam k temu, da bi uporabljala isti Facebook pixel za obe domeni. Kaj pravite? (Živa Deu)

Pixel je vezan na oglaševalski račun. Če gre za isto entiteto, predlagamo en oglaševalski račun in en pixel, ker boste pod eno entiteto imeli pregled nad celotnim oglaševanjem. Mi kot agencija delamo z več različnimi entitetami, zaradi česar uporabljamo za vsako entiteto ločen oglaševalski račun in ločen pixel. Tako je preglednost najbolj optimizirana.

Za začetek, pa smo spisali tudi vodič za odprtje Facebook Business Managerja.

Če ste že eksperti bi lahko vsaj sound pa luč poštimal. (Uroš Žuraj)

Spletna video produkcija, ki jo delamo mi, se razlikuje od produkcije promocijskih videov. Fokus je na odlični vsebini in ne na vrhunski kvaliteti;uporabnika namreč ne zanima, ali sta slika in zvok na maksimalni kvaliteti, temveč, kaj mu lahko ponudimo z vsebinskega vidika. Seveda pa moramo obenem vedno zagotoviti, da je tudi uporabniška izkušnja dobra.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!