Kako optimizirati svoj LinkedIn profil? [POINT OUT Weekly #18]

LinkedIn je največje družbeno omrežje za poslovno uporabo. Če imate ali pa si želite ustvariti svoj profil, je nujno, da upoštevate njegove specifike in zakonitosti. Gre namreč za platformo, kjer vam “sledijo” potencialni delodajalci in poslovni partnerji.

Kot prvo je nujno izbrati primerno fotografijo profila. Je tisto, kar ljudje najprej opazijo, in tako predstavlja prvi vtis o osebi, ki na digitalnih kanalih nastane v prvi sekundi. Fotografija naj bo profesionalna, podobna vaši fotografiji osebnih dokumentov, le da naj vsebuje nasmešek. Statistika namreč kaže, da fotografija z nasmehom poveča oglede vašega profila.

Priporočljivo je, da razmislite o udarnem podnaslovu. Gre za razdelek pod vašim imenom, ki ga LinkedIn generira samodejno, dokler ga sami ne spremenite. Ta del ni nujno omejen na vašo funkcijo, ampak lahko izpostavite še katero izmed vaših strasti in vaše močne točke. Na tak način boste vaš profil s ključnimi besedami optimizirali tudi za LinkedIn iskalnik.

Dober povzetek je še ena izmed nujnih stvari, da bo vaš LinkedIn profil čim bolj pregleden in učinkovit. Povzetek naj bo direkten in jasen ter sledi ključnim besedam, po katerih želite, da vas ljudje najdejo in katere ljudje dejansko uporabljajo pri iskanju.

Ne pozabite na izčrpne delovne izkušnje in izobrazbo, ki jih strukturirajte po kronološkem zaporedju. Poleg funkcije je nujen tudi njen opis – kaj so bile vaše zadolžitve, kakšno dodano vrednost ste prinašali organizaciji. Dobro je, če dodate še povezave do omenjenega.

Če vključite še priporočila, bodo vaše besede in predstavitev postale veliko bolj kredibilne. Vašo osebno znamko namreč definirajo besede in opisi drugih ljudi. Priporočila lahko pridobite s strani delodajalcev in poslovnih partnerjev. LinkedIn vam omogoča tudi, da ostali uporabniki potrdijo veščine, ki ste jih zase opredelili na profilu. Nič ne bo narobe, če osebe, ki vas poznajo in so z vami že sodelovale, prosite, če to storijo.

Za poslovne in karierne namene se bo zgodilo, da boste dostop do svojega profila komu tudi poslali. Za takšne priložnosti je dobro, da si nastavite unikaten URL. Skrajšana povezava bo izgledala veliko bolj pregledno in profesionalno, poleg tega pa bo vaš profil višje razvrščen v Google iskalniku.

Dodatno kredibilnost si lahko zgradite tudi s pisanjem strokovnih člankov, ki jih vključite na svoj profil. S tem se predstavite kot strokovnjaki za določeno področje ter predstavite lastno delo in razmislek.

V sedemnajsti oddaji POINT OUT Weekly svetujemo o optimizaciji vašega LinkedIn profila. Predstavimo sedem ključnih nasvetov, ki jih implementirajte še danes.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V oddaji boste med drugim slišali o:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!