Glasovno iskanje je tukaj – kaj to pomeni za marketing? [POINT OUT Weekly #81]

Trend, ki že in še bo v prihodnosti vplival tudi na marketing, je tukaj – glasovno iskanje.

Če zaenkrat še nisi razmišljal o pomembnosti glasovnega iskanja, bomo rekli tako – bilo bi sicer dobro, da bi, ampak ravno zato smo posneli tale Weekly. Da te seznanimo s fenomenom, ki je na pohodu, in se skupaj pripravimo na možne spremembe predvsem v iskalnem marketingu.

Zaenkrat glasovno iskanje še ne deluje v slovenščini, to pa ne pomeni, da ga lahko kar spregledamo. Prej ali slej bomo tudi Slovenci začeli s telefonom verbalno komunicirati na način:

Si zaznal priložnosti za marketing? Če boš vašo spletno stran in besedila optimiziral za glasovno iskanje, medtem, ko jih drugi še ne bodo, bo lahko ravno tvoja storitev ali produkt predlagana s strani Googla/Siri/… To pa prinese resnično učinkovit način pozornosti!  

Google in ostali iskalniki postajajo vse pametnejši, ti pa bodi pozoren na novosti – saj veš, kdor prvi pride, prvi melje. IN žanje uspeh, ker si je pridobil pozornost.

Torej, v tem pogovoru dobiš odgovore na vprašanja:

Ta oddaja je na voljo tudi na:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.