Kako naj se vsako podjetje pripravi na dobo generacije Z? [POINT OUT Weekly #82]

Generacija Z bo v dveh letih postala NAJVEČJA skupnost potrošnikov

Je tvoja ciljna skupina ali pa ena izmed njih stara do 23/24 let? Potem je tale oddaja nujen ogled, če želiš tudi ti kos 29-143 miljard dolarjev velike pogače, ki jo generacija Z prinese v žepe podjetij.

Res je – nismo se še dobro pripravili na milenijce in že je na pohodu nova generacija, lahko rečemo kar fenomen sodobne družbe in kulture – generacija Z. Kdo so pripadniki? Tisti, rojeni po letu 1995, ki življenja brez tehnologije, kot so družbena omrežja in pametni telefoni, ne poznajo.

Razlika od generacije milenijcev je precejšnja. No, za marketinške namene kar drastična. Z generacijo Z boš moral komunicirati popolnoma drugače.

  1. Milenijec išče informacije na Googlu, generacija Z se najprej loti družbenih medijev in kot iskalnik uporablja YouTube. 
  2. Generacija Z raje komunicira preko vizualnega kot besednega.
  3. Veliko bolj kot milenijci, generacija Z ceni mnenje influencerjev in se ne zmeni za bolj klasične oblike oglasov. 

Pripravi se na novo dobo online komuniciranja!

V tem pogovoru torej dobiš odgovore na vprašanja, kot so:


Ta oddaja je na voljo tudi na:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.