Manca Korelc o projektu Moja jezera in njenem digitalno-marketinškem pristopu [POINT OUT Weekly #36]

Morda imaš tudi ti idejo, da bi začel lasten digitalno-marketinški projekt. Ali pa znotraj podjetja želite začeti z nečim novim?

Saj veš, nič se ne zgodi samo od sebe. Treba je samo začeti.

Idejo razviješ tako, da ji najprej postaviš širši namen in jo strateško vpelješ v digitalno-marketinški projekt.

Za začetek je dobro imeti higienski minium kar se tiče celostne grafične podobe – torej logotip in nek začrtan dizajn, s katerim se identificiraš. Vizualno podobo projekta lahko dopolniš tudi tekom projekta.

Naslednji korak je, da se odločiš za kanale, preko katerih boš svoj projekt komuniciral. Vsak kanal naj bo izbran namensko. Skladati se mora s konceptom in biti smiselen. Vsebina in pristop komuniciranja pa naj bosta prilagojena specifični platformi oziroma kanalu. Tako poskrbiš tudi, da mora posameznik spremljati kar vse, če želi dobiti celosten vpogled.

Vsako družbeno omrežje in vsak digitalni medij je drugačen in ima svoje specifike, ki jih velja upoštevati.

Instagram na primer predvideva, da najdeš svoj stil fotografij in obdelave, zahteva osnovno znanje kompozicije in svetlobe, saj le tako lahko zares ustvariš privlačno vsebino. Facebook te bo zelo nagradil z dosegom, če boš preizkušal formate objav – od ene slike, galerije, do videa in gifov.

Kaj boš storil ti, je seveda odvisno od značilnosti tvojega projekta in lastnosti znamke. Za nekatere morda najbolj deluje video, kot narekujejo vse smernice, a v nekaterih primerih se ljudje bolje odzovejo na fotografije. Do ugotovitev te pripeljeta testiranje in analitika.

Ne glede na to, ali gre za samostojen projekt ali projekt, ki ga bi delali znotraj podjetja – težnja po obvladanju nečesa preden se tega lotite naj se raje spremeni v obratno razmerje. Težnja po začetku in konstantnem izboljševanju naj bo večja, stvari pa boš obvladal skozi prakso.

Eden pomembnejših nasvetov pri novih projektih je ta, da moraš biti konsisteneten. Redno komuniciranje s specifičnim pristopom. Instagram je dober primer tega, da vsak začetek potrebuje vsakodnevno objavljanje, če želiš biti s projektom uspešen. Več kot mediju daš, več ti vrne.

Poleg tega pa ne pozabi, da ljudje radi vidijo ljudi. Radi imajo tisto, s čimer se lahko na določeni ravni povežejo in poistovetijo. In predvsem družbena omrežja lahko tukaj res delajo v tvojo in vašo korist, če se izpostavite. Sebe kot osebe, oziroma svojo znamko skozi druge ljudi.

To je tudi eden izmed načinov, kako utrjevati in graditi skupnost. Skupnost pa prinaša zaupanje in identifikacijo. Kar vodi do tega, da so to verjetno tudi tvoji zvesti kupci in uporabniki.

Glede na to, da video že prevzema vajeti glede načina podajanja vsebine, še nekaj nasvetov, kako začeti z video in vsebinskim marketingom:

Srečno pri naslednjem projektu.

V šestintrideseti oddaji POINT OUT Weekly gostimo dolgoletno marketingašico Manco Korelc, ki je po delu v številnih podjetij začela lasten projekt Moja Jezera. Razkrivamo, kakšen je njen digitalno-marketinški pristop.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V oddaji boste med drugim dobili odgovore na sledeča vprašanja:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

 

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!