Kako je trampolin park WOOP! skočil na digitalno sceno [POINT OUT Weekly #38]

Teorija je eno, praksa pa drugo. Zato tokrat delamo študijo primera.

Za trampolin park WOOP! si gotovo že slišal. Morda ravno zaradi dobrega spletnega nastopa.

Kako je ekipa WOOP! parka skočila na digitalno sceno in kaj počnejo z vidika digitalnega marketinga?

Kot prvo naj omenimo, da je njihova digitalno-marketinška strategija vključevala stopnjevanje navdušenja že preden so s storitvijo začeli in s tem so zadeli v terno. Dobra strateška poteza je tudi to, da so se povezali z akrobati Dunking Devils, ki so sploh v Sloveniji zelo prepoznavni in se skladajo z namenom ponujene storitve. Prav tako jim je ta naveza prinesla veliko prednost v dobrem izkoristku video marketinga.

1. Spletna stran

Začnimo kar pri spletni strani. Po dobrem pregledu menimo, da je odlično zastavljena.

Je lična, sodobno oblikovana, deluje na vseh napravah, ima dobro uporabniško izkušnjo, saj je pregledna in praktična. Hkrati pa je skladna s celostno grafično podobo, za katero moramo poudariti, da je premišljena in dodelana.

Pri spletnih straneh je pomembna in se za učinkovito kaže pogosta in konsistentna uporaba pozivnega gumba. Temu so sledili tudi v ekipi WOOP!. Njihov pozivni gumb je vabil k spletni registraciji, ki je olajšala čakalne vrste. V naslednji fazi so pričakovano dodali še pozivni gumb nakupa vstopnice.

2. Facebook

Veš kaj je najbolj fascinantno? Da je imel WOOP! park že pred odprtjem na Facebooku 10 tisoč sledilcev. Kar je seveda plod strategije intenzifikacije že pred odprtjem.

V tem času so nase opozarjali že z dobro strukturiranimi nagradnimi igrami, dokumentiranjem izgradnje parka in javljanjem preko videev v živo.

Sicer pa nastop na Facebooku temelji na spodbujanju interakcij, osebnem in sproščenem načinu komunikacije, ki je prilagojen ciljni skupini, in, kot že rečeno, videu marketingu. Producirajo svoje videe ter delijo vsebine drugih, ki se skladajo z ostalimi objavami.

3. Instagram

10 dni po odprtju njihovi strani sledi okoli 2500 sledilcev, kar je za slovensko okolje zavidljiva številka.

Videa se na Instagramu ne poslužujejo toliko, pa bi se lahko, saj so to smernice za leto 2018. Boljši izkoristek bi si zaslužil tudi Instagram story, kar pa verjamemo, da bodo v prihodnosti začeli bolj uporabljati.

4. YouTube

Sledilcev je relativno malo (240), a imajo videi vseeno precej večje število ogledov, ki se vrtijo okoli 1 do 2 tisoč.

Možno je, da jih delijo tudi na drugih platformah, ali pa jih na YouTubu dodatno oglašujejo in s tem pristopajo do ciljne skupine.

YouTube je platforma, ki bi specifično za WOOP!, ki že tako dela na video marketingu, potencialno dobro delovala, saj je življenjska doba videev tukaj dosti daljša.

5. Google

Ob iskanju naziva WOOP! v Google iskalniku se na začetku pojavi oglas, torej uporabljajo tudi iskalni marketing oziroma orodje Google Adwords.

S tem vsak uporabniku, ki želi o parku dobiti več informacij, takoj servirajo osnovne podatke in podobo skozi fotografije.

6. Naši predlog

Za še boljši izkoristek digitalnega okolja, bi WOOP! lahko poleg sicer res celostno in dobro zastavljene strategije, vpeljal še nekaj stvari.

Ena izmed teh je remarketing. Ko smo brskali po njihovi spletni strani in jo zapustili, nam v nadaljnjih dneh nikoli niso servirali oglasov, ki bi nas želeli pripeljati nazaj. Res pa je, da smo analizo delali pred odprtjem. Možna poteza je, da bodo s tem začeli z zagonom storitve.

 

V osemintrideseti oddaji POINT OUT Weekly analiziramo digitalno-marketinški pristop trampolin parka WOOP!, ki je primer odličnega celostnega digitalnega nastopa.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V oddaji boste med drugim slišali o:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

 

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

V kolikor imate predlog, vprašanje ali bi zgolj želeli reči “živjo”, nam brez zadržkov pišite. Vaše sporočilo bomo prebrali z največjim veseljem!