Razlike med Google AdWords iskalnim, prikaznim in video oglaševanjem [POINT OUT Weekly #59]

V sklopu Google AdWords sistema oziroma oglaševanja poznamo več kanalov, s katerimi zaokrožimo celovito kampanjo.

Iskalni marketing, video oglaševanje in prikaz oglaševanje so eni izmed njih. Kaj so razlike med njimi in kako vsakega izkorisiti?

1. Kakšna je osnovna razlika med iskalnim, prikaznim in video oglaševanjem?

2. Kaj pa kakšna zanimiva statistika?

3. Kje so ti oglasi pozicionirani?

Iskalni marketing: Oglasi, se prikazujejo preko Google iskalnika in partnerjev, in sicer na vrhu in na dnu iskanj ter ob desni strani v stolpcu. O iskalni Google Ads kampanji smo napisali tudi podroben vodič.

Prikazno oglaševanje: Oglasi se prikazujejo na različnih spletnih portalih, spletnih straneh in podstraneh, mobilnih aplikacijah, v gmail-u itd.

Video oglaševanje: Oglasi se prikazujejo na YouTubu in partnerskih straneh oz. portalih.

4. Katero oglaševanje izbrati glede na tvoj namen?

Iskalni marketing: Doseči potencialne stranke/naročnike, ki so že zainteresirani za določen izdelek/storitev preko ključnih besed.

Prikazno oglaševanje: Potencialne stranke/naročnike pasivno opozoriti na svojo blagovno znamko oz. jih opomniti o obstoju svoje blagovne znamke.

Video oglaševanje: Več namenom, kot so vzpostavljanje interakcije ali aktivnosti z obstoječimi strankami ali interesenti, tudi pridobitev novih strank/naročnikov in vzpostavljanje interakcije ali aktivnosti z obstoječimi strankami ali interesenti, lahko tudi grajenje blagovne znamke.

6. Kaj pa omejitve vsakega od treh vrst oglaševanja?

Iskalni marketing: Oglaševanje v iskalniku je zelo zasičeno in s tem je tvoja konkurenca zelo visoka, dražja je tudi cena na klik, na voljo imaš samo besedilne oglase, prav tako si omejen s številom znakov.

Prikazno oglaševanje: Nivo konverzij je nizek in ljudje se lahko nahajajo komaj na začetku prodajnega lijaka.

Video oglaševanje: Produkcija zahteva veliko dela, da dosežeš konverzijo lahko traja dlje časa, deloma si odvisen tudi od Youtuba.

7. Kateri si specifični primeri vsakega?

Raznolike in jasne primere za iskalne, prikazne kot tudi video oglase najdeš v tokratnji oddaji. Tako boš teorijo videl tudi v praksi.

V devetinpetdeseti oddaji POINT OUT Weekly ti s pomočjo specifičnih primerov razložimo razliko med prikaznimi, iskalnimi in video oglasi znotraj Google AdWords platforme.

Ta oddaja je na voljo tudi na:

V tej oddaji se dotaknemo tem, kot so:

Nekaj uporabnih povezav, ki so bile omenjene v videu:

O oddaji

POINT OUT Weekly je spletna video oddaja za marketingaše/tržnike in druge, ki jih zanima digitalni marketing ter iščejo inspiracijo, ideje in nasvete, kako maksimalno izkoristiti potencial svojega podjetja. Vsak teden pokrijemo eno od tematik s področja digitalnega marketinga. S spremljanjem oddaje POINT OUT Weekly se boste naučili najnovejših taktik, priprave najboljših strategij, uporabe orodij za boljše rezultate in prejeli nasvete, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.